Ambra Hali Gali - Hovawart
chovatelská stanice von Bobble

Archiv - rok 2015

 

7.12.2015

 

6.12.2015 Barnabášek na výletě v Zámeckém parku v Libochovicích. To je ale fešák laugh.

 

17.11.2015 Jsem moc ráda, že se s vámi můžu podělit o pozdravy a fotečky, které mi přišli od mých dětiček z vrhu B smiley.

Barnabášek už zmohutněl a je to kus chlapa. S paničkou začal chodit na velkej cvičák a moc ho baví stopa smiley. Má na to přirozený talent po mě laughJinak je prý pořád radostný a velkej mazel. Tady přikládám několik foteček:

Boniška je moc šikovná, už jí je lépe a i po delší odmlce co nejezdila na cvičák si všechno pamatuje smiley. Panička říká, že je vidět, že ji Boniška konečně přijala jako vůdce smečky smiley. Několik krásných záběrů Bonišky laugh:

Bekkynka je moje malá šikulka smiley, s paničkou jezdí na výstavy a zúčastnila se i mezinárodní výstavy v Praze dne 31.10.2015, kde ve třídě mladých získala ocenění V1, CAJC, moc gratulujeme laugh.

Moc děkujeme všem páníčkům za pozdravy a fotečky, které nám posílají laugh.

 

28.10.2015 O víkendu jsme vyrazili na Mezinárodní výstavu do Bratislavy a jsem móóóc spokojená smiley. Posuzoval nás pan rozhodčí Otakar Vondrouš. 

Arnie si vyběhal V1, CAC a protože už to byl čtvrtý CAC a splnil tím podmínky pro získání titulu Slovenský Šampion krásy, nechala mu ho panička hned vystavit smiley.

si vyběhala V1, CAC, CACIB, BOS a protože jsem si vyběhala za svou kariéru už čtvrtého CACIBa, budeme s paničkou žádat o vystavení titulu C.I.E. (Mezinárodní výstavní šampion).

Aťulka nevystavovala, chybí jí jeden titul na Šampiona, ale ten může získat až v roce 2016, tak v lednu vyrazíme do Nitry a budeme doufat, s Arnoštkem zkusíme Grand Šampiona wink. V neděli jsme nevystavili, drželi jsme palce kamarádům wink.

 

18.10.2015 Včera byla Atiška s Ambruškou v Lovosicích na zkouškách ZOP. Posuzoval je pan rozhodčí Jan Plšek. Obě si vedly velmi dobře, jen se jim nechtělo moc lehat do mokré trávy, jsou to prostě dámičky po mě laugh, Aťulka - výborně 91/100 bodů, Ambruška - dobře 76/100 bodů smiley. V Lovosicích na zkouškách byl i Bags z Kraje bílé pěny se kterým se Atisha a Ambruška hned skamarádily smiley. Po zkouškách se spolu pěkně vyblbnuli...

   

 

11.10.2015 Naše slečna Bekkynka již započala svou výstavní kariéru, od rozhodčích má moc pěkné posudky a 2x výsledek VN1. Jsem na ní moc pyšná, dělá mi radost smiley. Argo dostal Krajského vítěze má pohár a Bekkynka medaili, tak se pak spolu vyfotili.

    

 

30.9.2015 Dostali jsme krásný pozdrav z Rakouska od Barnabáška s páníčkama smiley. Moc si to prý užívají, poprvé jeli společně lanovkou! A sníh se Barnabáškovi moc líbil laugh.

 

18.9.2015 Pozdrav od Bellindy. Je moc pěkná smiley.

    

     

 

17.9.2015 Přišel nám pozdrav od Bekky, je to velká šikulka už trénuje na obrany.

 

22.- 23.8.2015 jsme vyrazili na Mezinárodní výstavu do Bratislavy a byla jsem pyšná na svoje dětičky smiley.

22.8.2015 rozhodčí Tibor Havelka (SK)

Áťa V1, CAC

Ára V1, CAC

já V4

23.8.2015 rozhodčí Vladimír Piskaj (SK)

Áťa V1, CAC

Ára V1, CAC, Res. CACIB

já V4

   

   

   

 

19.8.2015 Novinky z léta

Páníčkové nám pořídili novou boudičku, tak jsme s karavánkem smileysmiley v létě vyrazili na dovolenou na Slovensko, jeli s námi i Ambruškovi a moc jsme si to užili.

Viděli jsme Nízké i Vysoké Tatry, chodili na procházky po horách, svezli se lanovkou a hlavně se pořádně cachtali laugh.

Na pár dní se za námi přijela podívat naše Boniška s páníčkama a musím říct, že je Boniška veliká velikááá fešanda, celá já ve znakatým smileylaugh.

Bylo to moc fajn smiley.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

    

    

    

    

    

    

 

15.8.2015 O víkendu se byli páníčkové podívat na Barnabáška, moc rychle brouček vyrostl a trochu kulhá na pacinky, bolejí ho kosti. Pan doktor říkal že bude v pořádku, dostal tabletky, má klidový režim a nesmí moc papat, aby si nezatěžoval kostru, tak je trochu pohublej, ale i tak moc krásnej. Je velkej mazel a strašně hodnej, celej děda lebeda Arnoštek říká panička, prý jak přes kopírák smiley.

 

 

20.7.2015 Hlásí pařáky a to není nic pro nás, tak nám panička pořídila bazén, nejdřív jsem nechala vyřádit prcky smiley a pak když panička nekoukala jsem tam taky hupsla, jen mě panička nestihla vyfotit laugh, je to žůžo wink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.7.2015 Dostali jsme pozdrav od Bonišky z Ostravy smiley.

Bonišky oblíbená hračka

Boniška na procházce, když ji něco zaujme       

Boniška zkoumala koně                        

 

 

 

 

 

   

   Boniška se koupe na zahradě v jejím bazénku

  

 

 

 

 

 

 

 

3.7.2015 Přišli nám další pozdravy od štěňátek z vrhu B, páníčkům moc děkujeme, že nám dávají vědět smiley.

Barnabášek

Bekkynka

    

 

30.6.2015 Minulý týden byl kamarád Kubík na školní exkurzi v Ostravě. Proto hned navštívil mojí dcerušku Bonišku laugh. Má se moc dobře, bydlí v krásném domově, chodí s paničkou pravidelně na cvičák a prý je to velká šikulka smiley. Někdy ale lumpačí a je to pěkný zlobidlo.

 

13.6.2015 Dnes jsme byli na návštěvě u mojí dcerušky Bellindy, je to velká krasavice smileyroste do krásy. Má obrovskou zahradu, na které si může hrát a blbnout laugh. U nových páníčků se jí daří moc dobře smiley.

   

   

      

 

8.6.2015 Uplynulý víkend jsme s páníčkama vyrazili na tři výstavy do slovenské Nitry. V pátek na celostátní výstavě nás posuzoval pan rozhodčí Tibor Havelka s následujícími výsledky:

  • Áťa - V1 CAC, BOB
  • Ára - V1
  • já - V4

V sobotu na mezinárodní výstavě jsme dostali od paní rozhodčí Gabriely Ridarčíkové toto hodnocení:

  • Áťa - V2, Res. CAC
  • Ára - V2, Res. CAC
  • já jsem se nevystavovala

A nakonec ještě v neděli jsme si odvezli hodnocení od paní rozhodčí Viva Maria Solecky-Szpunar. Přijela se vystavit i moje dreruška Astička, má se dobře a je celá já, viděla jsem ji poprvé od doby, kdy si jí odvezli jako miminko.

  • Áťa - V2 Res. CAC, Res. CACIB
  • Ára - V2 Res. CAC, Res. CACIB
  • Astička - V3
  • já jsem se nevystavovala

    

   

          

 

5.6.2015 Páníčkové a kamarád Kuba vyrazili za mým synem Barnabáškem z vrhu B. Ten je vřele přivítal a dostal krásnou hračku, která se mu moc líbila smiley. Paničce se potom povedlo Barnabáška pěkně rozparádit a vyblbnout laugh. Jinak Barnabášek krásně roste a dospívá z něho nádherný kluk.

   

   

   

   

   

   

 

4.6.2015 Paníčkové vyrazili na mezinárodní výstavu psů v Litoměřicích, byli tentokrát jenom fandit. Malá Ambruška získala V1 CAC CACIB - moc gratulujeme wink. Ségře přijela fandit i malá Bekkynka smiley.

 

 

 

 

 

 

 

3.6.2015 Jako každým rokem jsme i tento rok v květnu vyrazili na Speciální výstavu hovawartů u Knížecího rybníku. Sešli jsme se tam s mojí dceruškou Ambrou. Všichni jsme si to tam moc užili. Posuzovali nás rozhodčí Elena Škvařilová (A) a Stefan Damer (D), kteří nám udělili toto hodnocení:

Atisha - V

Arnie - VD

malá Ambra - V

já - V

A také jsme obsadili druhé místo jako nejhezčí pár psů s mým synem Arniem.

    

   

   

   

 

31.5.2015 Přidávám ještě pozdrav od Bellindy, jak pravý páníčkové je pěknej rošťák, ale jinak úžasný zlatíčko smiley.

 

24.5.2015 Po delší době jsem si našla chvilku času, abych sem vložila pozdravy od svých štěňátek z vrhu B:

Boniška už začala chodit do školičky, kde se jí vede moc dobře, ničeho se nebojí a má spoustu kamarádů. Sourozence už dohnala svojí váhou a roste z ní krásná slečna smiley.

   

Barnabášek byl s páníčkama na dovolené v Rakousku, po celou dobu vůbec nezlobil, nic nerozkousal a panička ho moc chválila. Roste z něho krásný pes smiley.

   

Bekkynka si dokonce už zkoušela obrany a šlo jí to moc dobře. Dnes jsme jí také potkali na výstavě v Litoměřicích, kde se vůbec nebála a se všema se seznámila smiley.

   

 

2.5.2015 Včera nám zavolala naše slečna Bekkynka, abychom se přijeli podívat, a protože bydlí jen za kopcem, tak jsem tam paníčky hned vyslala wink. Byla jsem moc zvědavá jak se Bekkynka má a jak jí přijal do smečky pejsek Argoušek. A dostala jsem dobré zprávy smiley, Bekkynka se má moc dobře, na její krásné zahrádce můžu pořád běhat, hrát si a blbnout smiley. Argoušek jí přijal a toleruje i to, že ho někdy Bekky pěkně zlobí laugh.

   

   

   

   

   

 

14.4.2015 Přišel nám pozdrav od naší Bekky. Prý se naučila zahrabávat si věci na zahradě laugh. A už spinkala poprvé venku, protože doma už se jí spinkat nechce smiley.

 

10.4.2015 Tak nám zase přišli pozdravy od štěňátek z vrhu B.

Hezké video od Boníšky, jak řádí na sněhu laugh:

A krásná fotka od Barnabáška smiley:

 

7.4.2015 Byli jsme na bonitaci konané dne 4.4.2015 v Mladé Boleslavi. Rozhodčí povahy zde byl Petr Veselka a rozhodčí exteriéru Vladimír Adlt. Všechno nakonec dopadlo dobře a máme Aťulku a Arnoštka uchovněné laugh

Aťulka i přes to, že je velká závislačka a panička měla trošku strach, aby jí rozhodčí u povahového testu neposoudil jako bojácnou a nesamostatnou si vedla moc dobře, byla veselá a naprosto v pohodě za 83 bodů smiley. Při posuzování exteriéru jí pan rozhodčí vytkl jen pár drobností a nakonec si vysloužila bonitační kód: 5/2a,4d,4f/K1/S laugh (5 = požadovaná síla, mohutnost a ušlechtilost; 2a = černá se znaky; 4d = "brýle"; 4f = dvojbarevné znaky; K1 = spadající záď; S = SPLNILA).

   

Zato, u našeho pohodáře Arnoštka, kde si panička byla naprosto jistá, že nebude mít žádný problém s povahovým testem, jsme si nevedli moc dobře. Bohužel si Arnoštek nepadl do oka se zkušebním psem, už při měření na sebe trochu povrkávali a Arnoštek to ještě ustál. Ale při disciplíně číslo 9., kdy na Arnoštka zkušební pes vystartoval a Arnoštek reagoval pouze ohrnutím pysku (dle paničky a okolních osob to ustál výborně) a i přes námitky paničky, že zkušební pes nesmí nijak provokovat, natož vystartovat, jak praví Bonitační řád:

9 PONECHÁNÍ PSA U KOLÍKU PŘI POHYBU OSOBY SE PSEM (max. 10 bodů)

Navazuje na předchozí bod č. 8, psovod zůstává v úkrytu. Z jiné strany než
je úkryt psovoda a ve vzdálenosti cca 2 m od uvázaného psa přechází bez
zastavení pomocník se psem. Zkušební pes jde na krátkém vodítku volně u nohy
pomocníka. Pořadatel musí zajistit, aby zkušební pes byl nekonfliktní. Pro
psy bonitované v jeden den nemusí být zkušební pes stejný, změnu lze provést
se souhlasem rozhodčího. V případě, že zkušební pes v průběhu testu nějakým
způsobem vyprovokuje testovaného psa, rozhodčí má pro objektivní hodnocení
možnost povolit opakování s jiným vhodným psem navrženým pořadatelem.

Jak je vidět z fotek, zkušební pes nešel volně u nohy pomocníka:

Nám byli strženy body a řečeno, že Arnoštek neměl nijak reagovat sadPanička byla od začátku strašně nervózní, rozhodčí jakožto k prvnímu zkoušejícímu psu velice přísný a s nevhodným zkušebním psem jsme si vysloužili 76 bodů sad. Zato při posuzování exteriéru Arnoštek od pana Adlta dostal pochvalu, že je to moc pěkný pes, že ho už zaujal při povahovém testu. A dostal od něho krásný bonitační kód: 5/3a/S1/S laugh (5 = požadovaná síla, mohutnost a ušlechtilost; 3a = plavá barva; S1 = za pohybu volné lokty; S = SPLNIL).

   

Byla tam i moje dceruška Ambruška, která si vedla moc dobře. V povahovém testu získala 93 bodů. V posuzování exteriéru si vysloužila bonitační kód: 5/3a/L1,S1/S.

Za to jak se mojim děťátkům dobře vedlo, dostali velkou kost a já taky, za to jak mám úspěšné děti smiley:

Všechny fotografie naleznete ve fotogalerii: 
http://www.ambra-haligali.cz/Bonitace-Mlada-Boleslav-2015.html

 

1.4.2015 První fotky od Barnabáška z nového domova. smiley

Paničce moc děkujeme, že nám dává vědět, jak se Barnabášek má.

 

31.3.2015 Tak nám dnes odjeli naše poslední dvě slečny z vrhu B k novým páníčkům.

Bellinda (Belínek) prý cestu zvládla moc dobře a v novém domově se pomalu rozhlíží na obrovské zahradě.

Bonnie (Boníšek) dlouhou cestu až do Ostravy po prvním bobínku v autě hned po odjezdu ještě v Litoměřicích smiley zvládla taky moc dobře, spinkala celou cestu. V novém domově poprvé uviděla slepice smiley a naježenou číču, kterou už prý pěkně prohání laugh.

Paníčkům moc děkujeme, že nám dávají vědět, jak se naše miminka mají.

   

   

 

30.3.2015 Přišel nám pozdrav od Artuška s páníčkem, přejí vše nejlepší k narozeninám všem sourozencům z vrhu A.

 

29.3.2015 Přejeme s páníčky svým dětičkám z vrhu A k jejim třetím narozeninám všechno nejlepší, hodně zdraví, dárků, pamlsků a hodné páníčky jako do teď.

 

28.3.2015 Tak začalo velké loučení a moje miminka se pomalu rozjíždí do nových domovů, to bylo slziček, nové páníčky jsme s paničkou vybírali pečlivě a myslím, že se miminka budou mít moc dobře wink.

První nám odjela naše slečna  Bekky (Bekýšek, Krákorka smiley) a doma na ni čekal hovík Argouš a prý naší holčičku moc dobře přijal, máme moc velikou radost. Fotky Bekky z nového domova: http://goo.gl/O5P0fv

    

Druhý nám odjel náš chlapeček Barnabáš (Barnabášek, Barny, brouček smiley) - brouček proto, že panička říká, že je to věrná kopie našeho mamánka smiley
Arnoštka a to se vším všudy - pohodář a děda Lebeda smiley a panička je prostě
na pejsky laugh. Nová panička je moc hodná, dává nám vědet, jak se Barnabášek má, co dělají a říka, že je velké zlatíčko a moc hodný brouček wink, moc za to děkujeme.

Doma nám ještě zatím zůstavají  Bonnie (Bonýšek) a Bellinda (Belínek), pro
které si nový páníčkové přijedou z kraje příštího týdne.

 

25.3.2015 V pondělí bylo mým miminkům 8 týdnů, ale protože mají hodně práce s poznáváním zahrady a hraním si se ségrou Aťulkou a bráchou Arnoštkem a my s paničkou dozorujeme, tak jsme se k focení a vážení dostali až dnes. Venku se miminkům moc líbí, hrabou díry, tahají se o klacky, okusují stromečky smiley. Dnes je panička taky seznamovala s česáním, dala jim očuchat a okousat hřebeny a krásně se nechali učesat laugh.

   

   

   

   

   

   

Jednotlivé fotografie s váhou štěňátek naleznete zde: 
http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

 

16.3.2015 Tak už je mým dětičkám sedm týdnů a rostou jako z vody, a protože papají úplně sami, masíčko, tvarůžek, granulky, tak už jsem je přestala kojit smiley. Jsou to velké šikulky, slyší každý na své jméno a nejrychleji se naučili slovo papat ve všech pádech laugh, a také slovo NA, to když od paničky dostávají dobrůtky nebo sýr, který jim moc chutná.

Jednotlivé fotografie s váhou štěňátek naleznete zde: 
http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

 

10.3.2015 V minulých dnech se událo mnoho věcí a měli jsme tu spoustu návštěv. Přijela se na nás podívat moje chovatelka Terka a moc mi miminka pochválila, prý jsou celá mamina laugh. Včera nás navštívila paní doktorka, miminkům píchla pigárko s očkováním, druhé za krk s čipem a vystavila jim europas smiley. Dnes mi miminka zkontrolovala paní Černá (kontrola vrhu) a opět jsem dostala pochvalu, celkové hodnocení vrhu: krásná, statná, dobře socializovaná štěňata. To jsem pyšná maminka laugh. Jinak miminka navykáme na pobyt venku, kde řádí s Atiškou a Arnoštkem. S paničkou jsme jim postavili tunely, kterých se miminka vůbec nebáli a hned si troufli i na šesti metrový smiley.

Všechny fotografie naleznete ve fotogalerii: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B-po-sesti-tydnech.html

 

2.3.2015 Už je miminkům pět týdnů a jsou to pěkní raubíři. Panička už jim dává masové a mléčné svačinky, aby hezky sílili a pěkně rostli. Když jim při hraní vytráví, tak si mě chytí a dopapají se. laugh smiley

    

   

    

    

Jednotlivé fotografie s váhou štěňátek naleznete zde: 
http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

 

27.2.2015 Venku vykouklo sluníčko, tak jsem miminka poslala s páníčkama na procházku ven, hned poznali na co je travička (na bobánky smiley) a Arnoštek s Aťulkou začali s asociací, byli z miminek trochu vykulený, hlavně Aťulka, když se jí vrhali na cecíky smiley. Miminkům se venku moc líbilo, to bylo řevu, když měli pak jít do bedýnky laughDoufáme, že hezké počasí vydrží a budeme moct miminka víc otužovat wink.

Všechny fotografie naleznete ve fotogalerii: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B-venku.html

 

25.2.2015 Dnes je miminkům už měsíc a dva dny, podruhé jsme odčervíkovali a už ochutnali krom mého mlíčka, také gnanulky, masové a mléčné svačinky a moc jim chutnají smiley.  A protože už mají pěkně ostré zoubky, dostali na kousání další hračky jako náhradu za ruce a nohy páníčků laugh.

Jednotlivé fotografie s váhou štěňátek naleznete zde: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

 

24.2.2015 S velkým zármutkem sem dnes musíme napsat, že odešel náš maličký Buddy, projevila se u něj vážná vrozená vada. Byl to náš malý brouček, navždy zůstane v našich srdcích.

 

16.2.2015 Dnešním dnem je štěňátkům už 21 dní. Rostou doslova před očima, krásně přibírají a dospívají smiley. Začínají už velmi dobře vidět, trochu slyšet, ale hlavně si začínají hrát a blbnout laugh. Dostali už první hračky a pěkně s nimi řádily, podívejte se na fotečky...

Jednotlivé fotografie s váhou štěňátek naleznete zde: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

Všechny fotografie naleznete ve fotogalerii: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B-po-trech-tydnech.html

 

16.2.2015 Dnes slavím své sedmé Narozeniny, bude oslava, už se moc těším na dárečky smiley. Přeji všem svým sourozencům všechno nejlepší, zdravíčko, pohodu a stále hodné páníčky jako doposud laugh.

 

9.2.2015 Dva týdny jsou za námi, miminka nám pěkně papají a přibírají smiley. No a aby toho neměli málo, tak ještě dostali od paničky jako přídavek emulzi na odčervení smiley. Tady jen několik těžce vybraných fotek, protože štěňátka mají tak hezké fotky, že nevíme, které vybrat laugh.

    

    

 

5.2.2015 Dnes je miminkům 10 dnů a krásně nám přibývají, taky krmím po hodině 
;-). Miminka jsou pěkný draci a abych neměla bolavé cecíky, tak jsem je dnes poslala na manikůru, panička jim trošičku ostříhala drápky.

 

3.2.2015 Včera bylo mimčům týden a pěkně nám rostou, zde přidávám pár společných fotek jak nám krásně spinkají a pokud se chcete dozvědět váhy miminek po týdnu nebo vidět jednotlivé fotky, přejděte na naše stánky do sekce vrhu B. laughOdkaz: http://www.ambra-haligali.cz/Vrh-B.html

 

31.1.2015 Dnes je mimčům 5 dnů a jsou to pěkný rošťáci, furt papaj a když náhodou nekojím, tak si holky poradí smiley a tebe taky spapám si říkala červená holčička když ségře cumlala pacinku. V noci jsme toho s paničkou moc nenaspali, kluci měli prdíky a nešlo jim kakat, tak jsme jim s paničkou masírovali bříška a  čistili zadečky - ty chlapy smiley a když nad ránem panička usnula, tak jsem si ustlala u ní na matraci a abych nemusela vstávat na kojení, tak jsem si miminka vzala sebou, to panička ráno koukala laugh.

 

29.1.2015 Dnes vám tu přináším pár foteček mých miminek:

 

27.1.2015 S radostí vám oznamuji, že jsem šťastná maminka, včera se mi narodilo 5 štěňátek, dva plavý kluci a tři holčičky, dvě znakaté a jedna plavá. Musím říct, že to byla pěkná fuška, protože miminka jsou pěkní cvalíci. První byl plavý kluk 620g, druhá znakatá holčička 650g, třetí plavý kluk 614g, čtvrtá znakatá holčička 337g a pátá plavá holčička 510g. Koukněte se jak jsou nádherní:

 

24.1.2015 Tak už se mi to pomalu blíží, panička už vše potřebné připravila a dnes mi udělala letní sestřih bříška, abych mohla dobře kojit miminka. Trošku jsem se zakulatila, panička mi říká kuličko moje, ale protože mě furt mazlinká, tak se na ní nezlobím a i když je to trochu fuška nosit tak velké bříško, tak si to užívám :-), hlavně to mazlinkání ;-). Už nám volají zájemci o štěňátka, tak doufám, že jsme s Ádou namíchali všechny barvičky a pro paničku černýho chlapečka :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.1.2015 Musím se pochlubit, jak se mám dobře, maminkovství mi moc prospívá, můžu si furt říkat o pokroutky :-)), válím se doma a panička mě furt ňuňá a dopřává mi drbací terapii. Páníčkové už mi vyrobili bedýnku pro miminka a myslím, že to půjde :-)).

 

Rok 2014 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2013 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2012 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2011 naleznete v archivu (do archivu)


© Dagmar Kozlíková