Ambra Hali Gali - Hovawart
chovatelská stanice von Bobble

Archiv - rok 2016

 

29.12.2016 - Máme nakryto !!!

Atiška začala hárat a když přišel ten správný den, tak jsme 26.12.2016 vyrazili za ženichem Jacobim Gasko Prim. Atišce se ženich tak moc líbil že krytí proběhlo velice rychle a jen krátce, ale i tak věříme a doufáme, že nám paní doktorka ultrazvukem 18.1.2017 potvrdí, že Atiška bude maminkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

Světový vítěz 2012, C.I.E., Ch.,         Ch. Atisha von Bobble 
JCh. Jacobi Gasko Prim (Kobik)                       (Aťule, Ťaťka, Atí)

Datum narození: 22.5.2010                              Datum narození: 29.3.2012

Otec: C.I.B., Ch. Csandro v. Wackerbarth                       Otec: Ch. Nasthus Animagus

Matka: C.I.B., Ch.  Oriflame Gasko Prim                         Matka: C.I.E., Ch. Ambra Hali Gali

DKK: 0/0DLK: 0/0                                                        DKK: 0/0, DLK: 0/0

Bonitační kód: 5/3a/A4,G3/S- 1.tř. chovnosti                Bonitační kód: 5/2a,4d,4f/K1/S- 1.tř. chovnosti

Zkoušky: ZOP                                                                 Zkoušky: ZOP    

Výstavy: Světový vítěz 2012 + BOB,                              Výstavy: Šampion Slovenska, 29x výborná,    
C. I. E. – Mezinárodní výstavní šampion,                          (7xV1, 12xV2, 2xV3, 3xV4, 5xV), 7x CAC,         Český junior šampion, Polský šampion krásy,                    3x Res. CAC, 3x Res. CACIB, 1x BOB,        Slovenský šampion krásy, Čekatel šampionátu IHF,         2x Vítěz třídy mladých, 2x Nejlepší mladý        BOD - Nejlepší mladý pes výstavního dne - 2. místo,       plemene                                                               BIG - Nejkrásnější pes skupiny FCI - 3. místo (MVP),                                                                                       BIG - Nejkrásnější pes skupiny FCI - 4. místo (NV),                                                                                   Vítěz speciální výstavy SHK  + BOB, Vítěz Polska,                                                                               Nominace na CRUFT´S, 8, x BOB - Vítěz plemene,                                                                                     BOB Šampion šampionů, CACA Světová výstava,                                                                                         Res. CAC Světová výstava, Nejlepší pes plemene,                                                                                           BOS - Nejlepší z opačného pohlaví , CAC Klubová                                                                         výstava HwK , Res. CAC Klubová výstava HwK,                                                                                                 CAC SR Speciální výstava SHK , Res. CAC Speciální                                                                               výstava HwK, Res. CAC Speciální výstava HwK ,                                                                                               6 x CACIB, 4 x CWC, 3 x CAC SR z MVP,                                                                                                       2 x CACA z MVP, CAC a Res. CAC z MVP,                                                                                                         3 x BOJ - Nejlepší mladý, 3 x CAJC, Krajský vítěz,                                                                                       Vítěz třídy

 

22.12.2016

 

26.11.2016 - Plánujeme štěňátka "vrh C"

K naší Aťulce jsme jako ženicha vybrali velmi krásného a pohodového pejska, jmenuje se Jacobi Gasko Prim a přes nespočet výstavních úspěchů - Světový vítěz BOB v roce 2012, Mezinárodní výstavní Šampion, Šampion několika zemí, nás uchvátil svou úžasnou povahou, je to velký pohodář se správným sebevědomím a temperamentem.

Zásnuby proběhli v pohodě, i když Aťule ze začátku trochu křenila, myslím, že si pejskové hodně padli do oka, svatba by měla proběhnout koncem prosince a pokud příroda dá, štěňátka se narodí koncem února 2017.

Jako náhradníky jsme vybrali:
- Apollo Lady Maroin, plavý fešák
- Bernie Black Prim, moc milý černoušek

 

30.10.2016

Naše Bekkynka vyrazila s páníčky na dvoudenní Mezinárodní výstavu psů do Prahy a vedlo se jí skvěle laugh:

Sobota 29.10.2016, rozhodčí Höllbacher G.
Bekky von Bobble - mezitřída V1, CAC, CACIB

Neděle 30.10.2016, rozhodčí Van Den Bosch Gustaaf
Bekky von Bobble - mezitřída V2, Res. CAC

Moc gratulujeme!!! laugh

 

27.10.2016

Naše Boniška absolvovala rentgeny kyčlí a potvrdili se naše obavy, nedopadli dobře,  má displazii kyčelních kloubů. Moc moc nás to mrzí a páníčkům slibujeme veškerou naší pomoc a podporu, aby mohli zajistit Bonišce pohodový život, a budeme doufat, že bez bolesti.

 

18.10.2016

O víkendu jsme si zajeli na výlet do Polska, jela s námi i naše Bekkynka s paničkou. Zastavili jsme se na I. a II. podzimní výstavě psů v Jelenia Góra 15.10. a 16.10.2016, kde v sobotu posuzoval pan rozhodčí Iluza Beradze (CZ), v neděli Piotr Król (PL) 
s výsledky:

Atisha von Bobble
15.10.2016 V1, CWC, BB (nejlepší fena), BOB
16.10.2016 V1, CWC, BB (nejlepší fena), BOS

Arnie von Bobble
15.10.2016 V1, CWC, BD (nejlepší pes), BOS
16.10.2016 V1, CWC, BD (nejlepší pes), BOB

Bekky von Bobble
15.10.2016 V1, CWC
16.10.2016 V1, CWC

Paničce Bekkynky děkujeme za účast a moc gratulujeme smiley.

 

14.10.2016

Naše štěňátko z vrhu A malá Ambruška získala v Polsku již třetí titul CWC (CAC) a splnila tím podmínky pro získání Šampiona Polska. Moc gratulujeme a děkujeme páníčkům!!!

 

19.9.2016

Dnes je to měsíc co nám odešla naše Ambruška do psího nebe, stýská se nám srdíčko naše.

Moc mi chybíš holčičko moje, chybí mi Tvůj šibalský pohled, chybí mi Tvůj taneček, když jsem řekla jdeme ven, vlastně jsem to ani říkat nemusela, stačilo, že jsem na to pomyslela a ty jsi věděla, chybí mi Tvůj upřený pohled když jsi mí říkala, že je čas papánků, olizovala ses, mlaskala a natáčela hlavičku, chybí mi Tvoje pacička v klíně, když jsi mi říkala paničko podrbej mě, chybí mi Tvoje nekonečné hubičky, když jsem byla smutná nebo rozzlobená, chybí mi Tvé šťouchání čumáčkem, když jsi chtěla mňamičku a mě to trvalo, chybí mi Tvé jankování, když si proháněla Aťulku s Arnoštkem, když nechtěli poslechnout, chybí mi všechno co jsi dělala beruško moje, je mi moc smutno, nemůžu se vyrovnat s Tvým odchodem, cítím prázdno, moc mi chybíš, nám všem moc chybíš Ambruško…….

Arnoštek pořád občas kulhá, dostává kloubní výživu, má klidový režim, venčíme jen krátce na vodítku, čekáme do konce měsíce, a jestli se nezlepší, čeká ho velké vyšetření a asi nezbytná operace. Paní doktorka si myslí, že má natažené a doufáme, že ne natržené šlachy nebo vazy, po tom jeho skákání z boudy.

Další smutné zprávy přicházejí postupně, štěňátka z vrhu B absolvují rentgeny kyčlí a výsledky nejsou dobré, mají dysplazii kyčelních kloubů, Bekkynka 1/2, Barnabášek 4/4, u Bonišky také máme strach, její pohyb a vstávání vůbec nevypadá dobře, ale pořád doufáme, že budou holky Boniška a Bellinda v pořádku. Moc nás mrzí, že naše štěňátka nejsou v pořádku, a i když jsme si s výběrem tatínka dali velikou práci, nebyla to dobrá volba. Páníčkům našich štěňátek slibujeme veškerou naší pomoc a podporu, aby mohli zajistit štěňátkům pohodový život, a budeme doufat, že bez bolesti.

Začátkem roku jsme začali plánovat štěňátka s naší Aťulkou, vrh C, tak aby se narodili na jaře, jako předešlé dva vrhy. Po odchodu Ambrušky a vzhledem ke všem dalším smutným událostem jsem chtěla všechno zabalit, ale protože jsme si vždy přáli a plánovali dalšího parťáka do smečky, a kde jinde bych našla lepšího než po naší Ambrušce, budu v chovu pokračovat. Aťulka má vzhledem k věku nejvyšší čas, budeme doufat, že příroda dá a naše milovaná Ambruška se aspoň z části vrátí k nám, zaslouží si aby se její geny předávali dál, byla opravdu výjimečná. Krytí by mělo vyjít na konec prosince a štěňátka by se měli narodit koncem února.

 

20.8.2016

Nejsou žádná slova, která by popsala co cítíme. Včera 19.8.2016 náhle odešla naše Ambra do psího nebe.

Byla výjimečná, byla to Paní pes, moc nás to bolí.

Ambruško děkuji Ti za to jaká jsi byla úžasná, neskutečná a dovolila jsi mi nahlídnout do psího světa a naučit mě porozumět Vám pejskům.

Děkuji Ti za všechno co jsi mě naučila.

Chybíš mi kočičko moje, nikdy na Tebe nezapomenu

 

6.7.2016

V neděli 26.6.2016 vyrazili moje dědičky s páníčkama do Prahy na Klubovou výstavu. Byla tam Atiška a Bekkynka, které posuzoval pan rozhodčí Miroslav Václavík. Dorazil i Barnabášek, toho ale posuzovala paní rozhodčí Běla Sochorová. Výsledky byli následující:

Barnabášek - V1, CAJC

Bekky - V

Atiška - VD3

Všem moc gratuluji laugh a zvláště Barnabáškovi, je to můj šikulka smiley.

   

 

30.6.2016

Konečně mi poštou dorazil potvrzený titul Mezinárodní výstavní šampion C.I.E. smiley. Jsem moc ráda, že ho mám doma laugh.

 

27.6.2016

Mojí dcerušce Bekkynce byl dne 21.6.2016 udělen titul Český Junior šampion. Moc moc gratulujeme smiley! A přejeme ještě mnoho dalších úspěchů do budoucna wink.

 

26.6.2016

Dne 14.6.2016 mi byl přiznán titul C.I.E., tak už jen čekám až mi dorazí poštou laugh.

 

14.6.2016

Na Národní výstavě v Klatovech získala Bekky v mezitřídě od pana rozhodčího Ladislava Kukly ocenění V2, Res.CAC smiley. Gratulujeme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.6.2016

Na FCI mi už konečně vystavili poslední potřebný certifikát CACIB a panička mi dnes zažádala o vyřízení titulu C.I.E. - titul Mezinárodní výstavní šampion smiley.

 

4.6.2016

V neděli 29.května jsme se v hojném počtu zúčastnili Mezinárodní výstavy v Litoměřicích vystavovali moje 4 dětičky a já smiley. Fotečky nejsou moc povedené, v hale bylo špatné světlo sad. Posuzoval pan rozhodčí Šimek s následujícími výsledky:

Barnabáš - V1, bez titulu
Arnie - V3
Bekky - V2
Áťa - V3
já - V2

   

 

18.5.2016 

O víkendu jsem společně s dětičkami z vrhu B vyrazila na Svod mladých a Klubovou výstavu do kempu Knížecí rybník u Tábora. Celý víkend jsme si moc užili smiley.

V sobotu se konala klubová výstava. Ta byla rozdělená do tří kruhů. V prvním kruhu posuzovala paní rozhodčí Elisabeth Kapsch (A) psy. Feny v druhém kruhu posuzovala paní rozhodčí Gabriele Stastny (A). A poslední kruh byl pro všechny štěňátka až do třídy mladých a posuzoval je pan rozhodčí Martin Slezák (CZ). A výsledky byly výborné laugh

Aťulka - V1, CAC
já - V
Arnie - VD
malá Ambra - V
Barnabášek - V4
Boniška - V
Bekkynka - V

Nejhezčí pár psů (já a Arnie) - 1. místo
Nejlepší chovatelská skupina - 2. místo

   

  

   

V neděli se moje dětičky z vrhu B zúčastnily svodu mladých. Všichni dopadli opět výborně a já jsem moc spokojená, že moje dětičky jsou v pořádku a svedené. smiley

Barnabášek svodový kód: 5/3a/D2 (požadovaná velikost, plavá barva, světlejší oko)
Bekkynka svodový kód: 5/3a (požadovaná velikost, plavá barva)
Boniška svodový kód: 5/2a (požadovaná velikost, barva černá se znaky)
Bellinda svodový kód: 5/2a/4f (požadovaná velikost, barva černá se znaky, dvojbarevné znaky)

Moc děkujeme všem páníčkům, že absolvovali se svými pejsky svod mladých a těšíme se, až se zase někdy sejdeme všichni.

Více fotek naleznete ve fotogalerii

 

10.5.2016 

Přišel nám pozdrav od naší holčičky Bonišky. smiley

 

2.5.2016 

V neděli 1.5.2016 jsme se ukázali na Mezinárodní výstavě v Praze, byli jsme v početném obsazení, přijeli i Barnabášek a Bekkynka s páníčky a jsem na svoje dětičky opravdu moc pyšná, vedli jsme si všichni skvěle. Posuzoval pan rozhodčí Vladimír Adlt a vyběhali jsme si:

já ve třídě veteránů - V1 BOV a BOB
Aťulka - V2 bez titulu
Arnie - V1 CAC, CACIB, BOS a CAC ČMKU
Barnabášek - V1 bez titulu
Bekkynka - V1, CAJC, BOJ a protože už dostala celkem 3tího CAJCE, máme v rodině dalšího Junior Šampiona smiley

   

   

  

   

  

 

29.4.2016 

V neděli 24.4.2016 jsme vyrazili na Mezinárodní výstavu do Českých Budějovic, panička mě sice chtěla nechat doma, jsem v rekonvalescenci po té operaci, ale naše pani doktorka paničce nakázala, že mě má vystavit, že jsem už zahojená a úplně v pohodě a že mě panička jen rozmazluje a že potřebuju zase zapřáhnout. I když válení není vůbec špatná záležitost laugh, tak já jsem raději v akci smiley. A hlavně taky jel s námi Barnabášek s páníčky a to jsem si jako maminka nemohla nechat ujít, všichni jsme fandili smiley. Musím Barnabáška s paničkou moc pochválit, byla to jejich první výstava a Barnabášek se moc krásně předvedl, panička ho moc dobře vedla, vyběhali si V2 (ze 4 mlaďochů) a na první výstavu je to velikánský úspěch.

Posuzoval nás pan rozhodčí Vladimír Adlt a vyběhali jsme si

Já poprvé ve třídě veteránů V1 a k tomu BOV

Aťulka V2 Res. CAC

Arnoštek V1 CAC, CACIB, BOB, CAC ČMKU

 

9.4.2016 Ve čtvrtek 31.3.2016 jsme vyrazili na Šampionát a Výstavu do Nitry, když jsme tam večer dorazili udělalo se mi špatně, moc mě bolelo bříško, páníčkové mě hned odvezli k panu doktorovi a ten mě musel okamžitě operovat, přihodila se mi torze sleziny. Operaci, rekonvalescenci a cestu domu jsem zvládla, chodím ještě na injekce, beru prášky ale jinak se už cítím dobře. Chci moc poděkovat personálu Vet Centra z Akademické ulice 3 v Nitře a hlavně panu doktorovi Mariánu Vydarenému, který mi zachránil život a moc dobře o mě pečoval, s páníčkama posíláme ještě jednou velké díky.

Když jsem byla v nemocnici a odpočívala jsem a chtěla jsem spinkat, tak v pátek a v sobotu panička narychlo vystavila Aťulku a Arnoštka, taky jsme čekali až se mi bříško trochu zotaví, abych zvládla cestu domu.

V pátek na Šampionátu posuzoval pan rozhodčí Tibor Havelka (SK)
Aťulka - V2 Res. CAC
Arnie - V1 CAC

V sobotu na Výstavě posuzoval pan rozhodčí Volinets Serghei (MD)
Aťulka - V2 Res. CAC
Arnie - V1 CAC

a protože to byl Arnoštkův 3tí CAC ze třídy šampionů, mu byl udělen titul Slovenský Grand Šampion

 

8.4.2016 Přišlo nám pár krásných fotek od Beníka (Artabana) z jeho narozenin. Pozdravuje všechny sourozence a přeje jim s paničkou, aby se měli moc fajn laugh.

 

29.3.2016 Přejeme všechno nejlepší našim štěňátkům z vrhu A

 

28.3.2016 Pozdrav od Artabana zahradníka

 

20.3.2016 Pozdrav od naší Bekkynky smiley laugh

   

  

 

23.2.2016 Arnoštek byl s páníčky na návštěvě u Barnabáška a tady vám posílají pár krásných fotek wink.

   

   

   

 

21.2.2016 Pozdrav od Barnabáška ze cvičáku smiley, prý už dělá velké pokroky a dokonce s paničkou zkoušel i obrany yes.

 

17.2.2016 Tak už je mi 8 let, včera jsem oslavila narozeniny, dostala jsem velký dort a moc jsem si na něm pochutnala, aby to Aťulce a Arnoštkovi nebylo líto, tak panička upekla dortíky i pro ně, ale menší smiley smiley. A taky bych chtěla popřát všechno nejlepší svým sourozencům, hodně zdraví a ať se mají stále moc dobře a pozdravuju svou maminku Halku.

    

 

16.2.2016 Ještě nám přišlo několik fotek Bekkynky z výstavy v Brně yes.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.2.2016 Bekkynka se tento víkend zúčastnila výstavy DUO CACIB v Brně a vedla si výborně yes. Včera v sobotu od paní rozhodčí Jandové získala ocenění VD a dnes získala od pana rozhodčího Václavíka ocenění V1, CAJC, BOJ, BOS!!! Moc gratulujeme laugh!!!

 

7.2.2016 Několik krásných fotek Bellindy laugh.

 

7.2.2016 Boniška nám poslala fotky z její oslavy prvních narozenin smiley, moc si ji užila, dostala dorta a spoustu dárků laugh.

 

2.2.2016 Několik krásných fotek z naší procházky na sněhu, moc jsme si ji užili laugh

 

26.1.2016

 

23.1.2016 Minulý víkend jsme vyrazili na mezinárodní výstavu do Nitry. Arnie i Atisha byli velké šikulky smiley. Atisha získala dalšího CACe, posledního kterého potřebovala, aby získala Slovenského Šampiona krásy! laugh

V sobotu 16.1.2016 nás posuzovala paní Gargušová Terézia (SK) s následujícími výsledky:

Áťa: V
Ára: V3

Neděle 17.1.2016 byla pro nás mnohem úspěšnější posuzoval pan rozhodčí Petko Csaba (H), který nám udělil následující hodnocení:

Áťa: V1, CAC (ze 6ti fenek)
Ára: V1, CAC, CACIB, BOB

    

 

17.1.2016 Bekkynka nám posílá pozdrav z cvičení obrany a poslušnost, je to opravdová šikulka laugh.

 

17.1.2016 Dostali jsme pozdrav od Bonišky, už se jí srovnaly růstové problémy a s paničkou začala pilně trénovat na výstavy smiley.

Krásná fotka Bonišky                                                       Boniška se netrpělivě ohlíží po páníčkovi

Boniška odpočívá uprostřed procházky                           Boniška vyrušená ze zaujetí

 


Rok 2015 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2014 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2013 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2012 naleznete v archivu (do archivu)

Rok 2011 naleznete v archivu (do archivu)


© Dagmar Kozlíková